Răzvan Rădulescu Blog

News Arhiva

sâmbătă

15

mai 2021

0

COMENTARII

miercuri

27

ianuarie 2021

0

COMENTARII

Până acum polița RCA era o prostie!

Scris de , Publicat în News

Am înțeles principiul de funcționare al Răspunderii Civile Auto, dar modul în care a fost implementat RCA în România nu mi s-a părut niciodată corect.

Problemele de logică pe care le-am întâmpinat mereu cu RCA a fost la cumpărare și în momentul accidentului sau al folosirii efective.

(mai mult…)

joi

17

decembrie 2020

0

COMENTARII

Informații despre Vaccinul Anti Covid

Scris de , Publicat în Made my day, News

Lăsând deoparte părerilor antivacciniștilor, care nu acceptă nici logica, nici știința și se bazează pe imunitatea de grup oferită de majoritatea vaccinată a comunității, cu toții avem însă întrebări despre acest vaccin anti CoVid 19 și a efectelor sale.

Deși nu pot să garantez pentru corectitudinea totală a următoarelor informații, pot să vă spun totuși că am încredere în competențele oamenilor care au validat aceste informații la rândul lor. Sunt specialiști & medici pe care îi urmăresc sau îi cunosc direct. Și mai pot spune încă de acum că eu sunt hotărât să mă vaccinez anti covid când acest lucru va fi posibil în România.

(mai mult…)

sâmbătă

12

decembrie 2020

0

COMENTARII

București fără apă caldă – Capitala “pierde” 48.000 tone de apă fierbinte pe zi

Scris de , Publicat în Locuri, Ganduri & Povesti, News

bucuresti pierde 2000 de tone de apa pe ora

2020. E frig. Multe locuințe din Capitală, încă racordate de sistemul de încălzire centralizat, nu primesc căldură. Conform ultimelor știri, din cauza conductelor nereparate, se risipesc 2000 de tone de apă pe oră – echivalentul a 19 bazine olimpice pe zi.

Dacă ai ajuns să citești ce scriu aici pobabil că ai unul dintre următoarele trei scopuri:

  • vrei să înțelegi ce se întâmplă
  • vrei să știi cum să treci peste această situație dificilă
  • vrei să râzi de Bucureșteni

Pentru primele două voi încerca să pun lucrurile cât de cât în perspectivă și să povestesc ce am aflat și ce am făcut eu ca să depășesc situația. Să râd de situație nu pot, că nu mai e amuzant pentru mine – trăiesc în condiții din ce în ce mai nasoale de doi ani de zile. Dar sunt sigur că dacă ai umorul bine dezvoltat, poti găsi resurse pentru a te amuza citind mai departe.

(mai mult…)

duminică

21

iunie 2020

0

COMENTARII

Lumina UV poate fi folosită pentru a ucide CoVid-19

Scris de , Publicat în digital, tech & science, Locuri, Ganduri & Povesti, News, Vesti Bune

Lumina ultraviolet este folosită pentru a dezinfecta spitale și instrumente medicale de mult timp, fiind extrem de eficientă. Studii recente arată că și virusul CoVid poate fi eliminat în măsură de 99,9999% în doar 25 de secunde de expunere la lumina UVC.

Vestea si mai bună este că vorbim de lumina UVC, care spre deosebire de UVA & UVB nu este daunatoare pentru oameni.

Fiind un spectru extrem de redus, aceasta nu poate pătrunde prin stratul exterior al celulelor moarte ale pielii umane sau stratul lacrimal din ochi, deci nu reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. Dar, deoarece virusurile și bacteriile sunt mult mai mici decât celulele umane, lumina UVC poate ajunge la ADN-ul lor și le poate ucide.

(mai mult…)

joi

4

iunie 2020

0

COMENTARII

Hai să nu facem educație sexuală în școli deloc

Scris de , Publicat în Locuri, Ganduri & Povesti, News, Parere nesolicitata

Opresc la semafor. Afară, murdară și tremurând de frig, văd o fată. Ține în brațe un bebeluș la fel de murdar și cerșește, dar nu mă mai cutremură. M-am desensibilizat. Mă gândesc însă cu tristețe că am eșuat ca societate.

Zilele astea, Camera Deputaților, după ce a rezolvat toate problemele țării a zis să mai rezolve ceva. Erau probleme grave cu cele două-trei ore de Educație Sexuală din anul școlar. Așa că a votat o lege care aduce două modificări mici: Schimbă numele în Educație Sanitară și condiționează participarea (elevii trebuie să aducă hârtie semnată de părinți pentru a putea participa).

(mai mult…)

luni

7

octombrie 2019

0

COMENTARII

Clandesto – încearcă Social Media total anonim

Scris de , Publicat în News, Online & Social Media

Dă-i unui om o rețea socială și o cagulă și vezi ce iese. Cam asta s-au gândit să facă doi băieți care au inventat Clandesto – prima rețea pe care te loghezi fără cont și poți socializa complet anonim.

Practic, atunci când am încercat să explic ce este Clanesto, am ajuns să le explic oamenilor de la masă că e o combinație între Twitter și Tinder cu mult respect pentru GDPR.

(mai mult…)

marți

30

iulie 2019

0

COMENTARII

marți

9

octombrie 2018

0

COMENTARII

vineri

27

aprilie 2018

0

COMENTARII

Mihaiță Papară – primul snowboarder paralimpic român

Scris de , Publicat în Interviu, Locuri, Ganduri & Povesti, News, Vesti Bune

L-am cunoscut pe Mihăiță Papară într-o tabără de snowboard. L-am remarcat atunci când a spus că se antrenează pentru Jocurile Paralimpice.

Toți spusesem tâmpenii despre noi așa că inițial am crezut că glumește. Nici nu băgasem de seama că are vreun handicap. Abia a doua zi dimineață, când ne pregăteam să ieșim pe ușă am văzut proteza și am realizat ce spunea.

Mihaiță Papară are 38 de ani, este tatăl a doi copii, locuiește la Bruxelles și este singurul snowboarder paralimpic român – având, din anul 2005, un picior amputat de deasupra genunchiului. (mai mult…)