Răzvan Rădulescu Blog

Creatie & Design Arhiva

sâmbătă

15

mai 2021

0

COMENTARII

joi

18

februarie 2021

0

COMENTARII

joi

28

iunie 2018

0

COMENTARII

Câteva gânduri despre design, logo-uri, identitate vizuala și branding

Scris de , Publicat în Branding, Marketing & Advertising, Creatie & Design, Locuri, Ganduri & Povesti

De aproximativ 15 ani învăț despre design, identitate vizuală, logo-uri și branding. Era o vreme în care credeam că toate problemele lumii pot fi rezolvate cu o singură linie, vremea aceea a trecut și pot să jur că nimic nu se rezolvă atât de ușor!

Domeniul mă fascinează încă și are extrem de multe recompense de oferit, însă este ca un puzzle nebun, pe care cu cât încerci să îl rezolvi, cu atât mai tare se complică. Câteva lucruri am reușit totuși să lămuresc și le las aici pentru toată lumea. (mai mult…)

duminică

30

iulie 2017

0

COMENTARII

Este fotograful artist?

Scris de , Publicat în Creatie & Design, Locuri, Ganduri & Povesti

Se spune de multe ori despre fotografi, mai în glumă mai în serios, că ar fi artiști ratați. Că dacă nu reușești în niciun fel de artă, dacă nu poți livra nicio lucrare artisică, fie ea chiar și una proastă, atunci apelezi la fotografie. Asta pentru că fotografia iese indiferent unde este îndreptat obiectivul sau de modul în care apeși pe buton. Corect? (mai mult…)

vineri

10

martie 2017

0

COMENTARII

marți

26

august 2014

0

COMENTARII

Vechi portrete romanesti restaurate de Jane Long (tutorial inclus)

Scris de , Publicat în Creatie & Design

Jane Long, fotograf, stabilita in Australia, a restaurat o serie de portrete romanesti de la sfarsitul primului razboi mondial. Imaginile au fost facute de Costica Acsinte – fotograf din Slobozia, de meserie aviator (neoficial fotograf de razboi).

Portretele executate la studioul Foto Splendid C Acsinte deschis de aviatorul roman, proaspat intors din razboi, au fost restaurate de Jane Long. Aceasta a retusat, a colorat si a aplicat magia Photoshop, reusind sa obtina rezultate impresionante.

portrete romanesti restaurate 1 (mai mult…)

miercuri

9

iulie 2014

0

COMENTARII

Reguli de baza in design-ul unei prezentari

Scris de , Publicat în Creatie & Design

Pentru a crea o prezentare frumoasa si de succes, dincolo de continut, o parte foarte importanta este un design care sa faciliteze transmiterea rapida si corecta a mesajului. Urmatoarele patru principii de design pot face magie.

1. Compozitia balansata corect

Exista doua tipuri de compozitie: simetrica si asimetrica.

Compozitia simetrica: Elementele plasate in ambele parti sunt egale ca marime si ocupa o pozitie similara. Elementele par asezate ca in oglinda iar un exemplu pentru aceasta aranjare este chiar fata umana.

(mai mult…)