BrightNow

miercuri

7

martie 2018

6633 Arctic Ultra – patru români la start

7

miercuri
martie 2018

Scris de , Publicat în Good news

După ce a fost câștigat doi ani la rând de bistrițeanul Tibi Ușeriu, la ediția 6633 Arctic Ultra din acest an (8-17 martie), de la Cercul Polar, sunt înscriși patru români: Avram Iancu, Polgar Levente, Florentina Iofcea și Tibi Ușeriu.

Cei patru curajoși s-au înscris la cea mai grea cursă din competiție, cea de plus 610 kilometri, la care iau startul doar 23 de concurenți. Cu excepția lui Tibi Ușeriu, niciunul dintre ceilalti români nu a mai participat la 6633 Arctic Ultra, care este considerat cel mai dur maraton din lume, dar prezentările lor sunt impresionante:

Polgar Levente este originar din Aiud şi este prima persoană cu dizabilităţi din lume care este acceptată la Maratonul 6633 Arctic Ultra. El şi-a pierdut braţul drept într-un accident de tren pe când avea doar 6 ani. Are la activ mai multe participări în maratoane ultra şi este şi voluntar Invictus.

Florentina Iofcea locuieşte lângă Toronto şi este prima româncă ce va lua startul la Maratonul 6633. În această vară plănuieşte traversarea Canadei de la est la vest (7.831 km), performanţă cu care speră să intre în Cartea Recordurilor.

Avram Iancu, din Petroşani, a parcurs vara trecută Dunărea înot de la izvoare până la vărsare. Este cunoscut de asemenea și pentru traversarea înot a  Canalului Mânecii. Am publicat un interviu cu el anul trecut aici.

Un material video din care vă puteți face o idee despre ce presupune participarea la acest maraton:

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Interview

Avram Iancu & Dunărea