Răzvan Rădulescu Blog

Vesti Bune Arhiva

duminică

21

iunie 2020

0

COMENTARII

Lumina UV poate fi folosită pentru a ucide CoVid-19

Scris de , Publicat în digital, tech & science, Locuri, Ganduri & Povesti, News, Vesti Bune

Lumina ultraviolet este folosită pentru a dezinfecta spitale și instrumente medicale de mult timp, fiind extrem de eficientă. Studii recente arată că și virusul CoVid poate fi eliminat în măsură de 99,9999% în doar 25 de secunde de expunere la lumina UVC.

Vestea si mai bună este că vorbim de lumina UVC, care spre deosebire de UVA & UVB nu este daunatoare pentru oameni.

Fiind un spectru extrem de redus, aceasta nu poate pătrunde prin stratul exterior al celulelor moarte ale pielii umane sau stratul lacrimal din ochi, deci nu reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. Dar, deoarece virusurile și bacteriile sunt mult mai mici decât celulele umane, lumina UVC poate ajunge la ADN-ul lor și le poate ucide.

(mai mult…)

marți

26

iunie 2018

0

COMENTARII

Primul festival de #streetart din București

Scris de , Publicat în Interviu, Locuri, Ganduri & Povesti, Vesti Bune

Outline Festival îl aduce pe Brancuși înapoi acasă și pune Bucureștiul pe harta marilor capitale ale lumii în ceea ce privește arta stradală. În cadrul evenimentului 8 artiști de street art pictează 660 de metri pătrați pe mai multe clădiri din oraș cu opere renumite din portofoliul lui Brancuși, dar și picturi cu elemente din natură, galaxie și din tradiția românească.

Într-o seară ne-am trezit vorbind, la bere, despre cât de cool este muralul cu Brancuși de pe peretele centralei termince din spatele bulevardului Ștefan cel Mare. Nu a durat mult și au început să apară postări pe facebook, instagram, preluări ale comunicatului de presă și știri la TV. Așa am ajuns să aflu că festivalul a fost pus la cale de Asociația EDIT de la care am obținut mai multe informații.

(mai mult…)

vineri

27

aprilie 2018

0

COMENTARII

Mihaiță Papară – primul snowboarder paralimpic român

Scris de , Publicat în Interviu, Locuri, Ganduri & Povesti, News, Vesti Bune

L-am cunoscut pe Mihăiță Papară într-o tabără de snowboard. L-am remarcat atunci când a spus că se antrenează pentru Jocurile Paralimpice.

Toți spusesem tâmpenii despre noi așa că inițial am crezut că glumește. Nici nu băgasem de seama că are vreun handicap. Abia a doua zi dimineață, când ne pregăteam să ieșim pe ușă am văzut proteza și am realizat ce spunea.

Mihaiță Papară are 38 de ani, este tatăl a doi copii, locuiește la Bruxelles și este singurul snowboarder paralimpic român – având, din anul 2005, un picior amputat de deasupra genunchiului. (mai mult…)

miercuri

7

martie 2018

0

COMENTARII

joi

19

noiembrie 2015

0

COMENTARII

joi

24

septembrie 2015

0

COMENTARII

vineri

14

februarie 2014

0

COMENTARII

Google Ad Grants promovare gratuita pentru ONG-uri

Scris de , Publicat în News, Promovare / Campanii, Vesti Bune

Incepand cu 13 februarie 2013, Google Ad Grants ofera ONG-urilor din Romania granturi in valoare de 10.000$ pe luna pentru  promovare. Grantul este oferit sub forma de reclama AdWords.

Ce este Google Ad Grants?

Google Ad Grants este ramura non-profit a programului AdWords, instrumentul Google de publicitate online. Astfel organizatiile non-profit pot sa-si promoveze misiunile si initiativele pe Google.ro.

Cum functioneaza Google Ad Grants?

ONG-urile au posibilitatea, ca prin campanii de PPC bine puse la punct, cu mesaje potrivite si corect target-ate, sa se faca auzite in mediul online. Animatia urmatoare releva destul de bine esenta sistemului: (mai mult…)